2023. nov 17.

[hajónapló]

írta: Trezor atya
[hajónapló]

Helyzetjelentés, 2023.nov.17.

———[ 1 ]———

Új szokás szerint (főleg a kovid óta) a BKV járműveken bemondanak. mindent, amit épp a érdekesnek vél a városháza: anyáknapja, gusztushúsz, maradjotthon. Most is nagy erőket vetettek be, hogy emlékeztessék a lelkes utazóközönséget, hogy Budapestnek ma van a 150. szülinapja. Ennek örömére a külföldi turisták által alig látogatott VII. kerületben lomtalanítást tartanak, és mára rakták a lomok kirakási dátumát, úgyhogy tele van a Rákóczi út és a bulinegyed gyönyörű lomkupacokkal. Mutassuk meg a külföldieknek, hogyan tudunk együtt ünnepelni, mi büszke őslakosok. Szervezési zsenik vagyunk.

———[ 2 ]———

Minap összefutottam az irodában kisfőnökkel, kérdezte, hányan jelentkeztek a következő menedékvételi szertartásra. (Ez olyasmi a buddhizmusban, mint a megkeresztelkedés.) Mondtam neki, hogy nyolcan. Mire ő fellélegezve mondta: Hú, az a jó, ha minél kevesebben vannak.
— Kell-e még bizonyíték, hogy a buddhizmus nem egy térítő jellegű “vallás”... 🤣

———[ 3 ]———

A Steam weboldalon le van árazva az Ace Combat 7, jelenleg 9 euró. A hozzá készült Top Gun témájú kiegészítő szintén le van értékelve, 10 euró. De ha igazán jól akarunk járni, akkor a kettőt megvehetjük csomagban is 75 euróért. Ravasz.

 

 

Szólj hozzá

hajónapló