Útvesztő-X

[nem a győzelem, hanem a fontos – avagy a legritkább út az egyenes]

2020. aug 04.

Videókoncerteket karantén időszakra

írta: Trezor atya
Videókoncerteket karantén időszakra

Egy ötlet együttesek és más előadóművészek számára az 500-as koncertlehetőségek idejére...

banner-vidampark.png

...

Tovább Szólj hozzá

zene mozi saját zóna reagálás

2020. ápr 03.

A féreg háza (novella, részlet)

írta: Trezor atya
A féreg háza (novella, részlet)

"Még a délelőtt folyamán hazaértünk, és világos nappal a dolgok kezdtek más fényben feltűnni. Azt hiszem, az emberi elme nem átok, hanem a legkönyörületesebb dolog a világon. A tudatlanság csendes, oltalmazó szigetén tengetjük életünket, és csak patakocska alapján képzeljük el azt a sötét és mértéktelen széles tengert, amely körülvesz minket, és csak az egyszerűséget és a biztonságot ismerjük fel benne. És ha netán a rejtély és a káosz örvénylésének csak egy apró darabkája is érzékelhetővé válna elménk számára, azon nyomban beleőrülnénk.
    Csakhogy nem érzékeljük. Ha a hűs nyugalom vizét egy egyszerű áramlat is felfodrozná, nem hinnénk a szemünknek. Elménk elutasítaná, hogy felfogjuk a látványt. Ezért ...

Tovább Szólj hozzá

misztika zóna olvasósarok

2018. okt 30.

Tarkovszkij: Sztalker

írta: Trezor atya
Tarkovszkij: Sztalker

Ha már Útvesztő az oldal neve, és Zónáról és sztalkerségről szól, akkor talán itt lenne az ideje, hogy valamit a Tarkovszkij filmről is írjak. Az alább leírtak a saját meglátásaimat igyekeznek leírni, nem áll szándékomban „megfejteni” a filmet, sem kizárni más élményeket és meglátásokat. Még az se biztos, hogy szavakba tudom önteni minden élményemet. ( Spoilerveszély: Aki nem olvasta Franz Kafka: A törvény kapujában novelláját és nem látta a szóban forgó filmet és nem „meditált” rajtuk egy-két napot vagy hetet, az lehetőleg ne olvassa el ezt az írást – először a bor, csak utána a szóda…)

banner-ich1.png

...

Tovább Szólj hozzá

mozi szabadság saját misztika zóna reagálás lélektan