2015. okt 08.

Prostituáltak és királynők

írta: Trezor atya
Prostituáltak és királynők

Két rövidke adalék a nők és férfiak témájához (egy Popper-sztori + a háttérből irányítás)

banner-iranyitashatarai.png

Popper Péter

“Egyik igazságügyi szakértésem alkalmából megismerkedtem egy igen értelmes prostituálttal, aki azt mondta, hogy: – Doktor úr, valami nagy baj van a világban. – Mi baj van, Évike, honnét gondolja ezt? – Doktor úr – mondta –, egyre több olyan férfi van, aki eljön hozzánk – ahogy ő úriasan kifejezte magát – kurvákhoz, kifizet minket, de nincs szex, nem kell velük lefeküdni, ellenben panaszkodnak. Ott ülnek nálunk, és panaszkodnak egy fél órát, egy órát, aztán elmennek. Amikor én ezt a nemrégen lezajlott lillafüredi szexológiai kongresszuson elmondtam, akkor buzgó helyesléssel találkoztam mindazok részéről, akik ezzel a problémával foglalkoznak, hogy ez bizony így van. A férfiak egy része nem a szexért jár a prostituáltakhoz, hanem panaszkodni az élet dolgai miatt – és ebből Évike levonta azt a konzekvenciát, hogy valami nagy baj van a világban. És azt hiszem, hogy a diagnózis jó. Tényleg nagy baj van a világban...”

Trezor atya

A Tilos Rádióban egy beszélgetésben előjött a klasszikus téma, hogy a Nő általában a háttérben áll, mégis mindent ő irányít. Ha jobban belegondolunk, ez teljesen logikus. A Király vezeti az országot, ő áll ki a Nép elé, ő vezeti a dolgokat, de a Királynő (mivel hátrébb áll) azt is látja, hogy mi történik a Király háta mögött. A bűvészek, szemfényvesztők is tudják, hogy a trükkhöz az szükséges, hogy a közönségnek el kell terelni a figyelmét, közelebb kell hozni hozzá a dolgokat, mert akkor nem láthatja át a háttérben zajló dolgokat. Egy szélesebb összképhez hátrébb kell lépni egy párat. (Amire vigyázni kell, hogy ha túl eltávolodik a szemlélő, a látvány tárgyiasul, Radnótisan fogalmazva: térképpé változik a táj.)

[megjegyzés] Ugyanígy, ha csak egyetlen testőr jut egy védett emberre, annak érdemes egy kicsit hátrébb lenni a védettnél és nem hősiesen előtte (hacsak az adott helyzet másképp nem kívánja, mondjuk törni kell az utat). Jobban átlátja a ‘célszemély’ helyzetét és környezetét, hátulról ő kapja a támadást, nem az akire figyelni kell, előre/oldalra pedig lát. Ahhoz, hogy a védett nyugodtan végezhesse a saját dolgát, a testőr biztosítja a körülményeket.

 

 

Szólj hozzá

saját lélektan nő-férfi