2013. jún 29.

A szösztelenítés tudománya

írta: Trezor atya
A szösztelenítés tudománya

Pár éve rájöttem, hogyan lehet viszonylag egyszerűen szöszteleníteni, ruhákat gépi mosással... de van benne szó varázslókról, bolondokról, szeplőtelenítésről és atomerőművekről is.

Ahogy az tudvalevő, hogy a mosásba véletlenül belekeveredett papírzsebkendők mekkora katasztrófákat tudnak okozni (mint Kansasben egy tornádó), pár éve arra is rájöttem, hogyan lehet szöszteleníteni ruhákat, mondhatni makulátlanná tenni. Valahogy úgy, ahogy a zsidó kultúrában használták a fekete bárányt, mindenki rákente a bűnét szertartásos csinnadratta közepette arra a szegény párára, majd nekiszalajtották a pusztának. Egy mindenkiért. Egy mindenkiért. A mosásban is csak ennyi kell: ki kell választani egy rendkívül jól szöszölődő ruhát, amit feláldozunk a szent ügy érdekében és berakjuk a többi közé. Ezt a ruhát már nem nagyon lehet normálisan használni, de leszedi a többiről a bizbaszokat. Talán a szinte minden településen megtalálható "falu bolondja" is félig egy ilyen jelenség, funkció... vagy a törzsi varázsló/sámán... a másokban összegyűlt sallang, teher, felesleges hordalék, betegség valahogy rárakódik és az ő tiszte ezeknek a moslékoknak az eltűntetése, megoldása. Persze van annyi különbség a kettő közt, hogy a sámán tudatosan felvállalja ezt a funkciót, erre születik és fel is készítik, míg a falu bolondja tudattalanul sodródik bele ebbe a szerepbe, az évek múlásával lassanként ráaggatódnak mások devianciái, amiken aztán élcelődni tud a "normális ember", miközben azt hiszi, hogy nekik semmi közük a "bolond" bolonddá válásához.

Az emberek meg közben csak szöszölődnek, a sámán meg önmagán keresztül eltűnteti, transzformálja, miközben őneki közben ez elég nagy teher és fájdalom. De hiába, ő a csatorna, tőle várják a felmerülő problémák megoldását. És az emberek újra és újra gyűjtik szöszöket magukra... mint az atomerőművek az elhasznált sugárzó hulladékot... de arra már nincs egy sámán, ami magára vállalva megoldja a dolgot... hacsak nem a Föld maga ez a fekete bárány. Nem tudom. A mosáshoz elég egy szöszölődő fekete nadrág.

U.R.H.: Kétezer

Szólj hozzá

saját világnézet